Van Groene Huize interieurbeplanting, is gecertificeerd Living Wall expert

 

Robert Post heeft met succes het volledige programma gevolgd voor een "Next Gen Living Wall Expert".

Alle belangrijke details zijn met succes afgerond:                        Certificaat plantenwand

 • productkennis
 • berekeningen van de hoeveelheden
 • ontwerp van de interieurbeplanting
 • planten kennis
 • installatie van de materialen
 • irrigatie
 • onderhoud van de beplanting
 • kleurwisselingen in de verschillende beplantingen

De plantenwand is een trendy verticale tuin die een bijdrage levert aan een gezond en natuurlijk binnenklimaat in kantoren. De planten in de plantenwand zorgen voor geluidsabsorptie en verbeteren de akoestiek in uw werkruimte. De plantenmuur is uitermate geschikt als wanddecoratie. Met het oog op de ontwikkelingen van 'Het Nieuwe Werken', flexwerken en kantoortuinen worden aan de inrichting van kantoren steeds hogere eisen gesteld. Het dient de productiviteit en creativiteit te verhogen en het moet een plek zijn waar mensen graag komen en werken. Speciaal hiervoor is deze verticale plantenmuur ontworpen er zijn verschillende mogelijkheden en maten beschikbaar, voor meer informatie kunt u contact opnemen met Van Groene Huize interieurbeplanting.

Direct naar de webshop:

Plantenwanden

  


 

Argilla Plantenvaas en Plantebowl nieuw bij Van Groene Huize interieurbeplanting

Deze finish is geïnspireerd op uitgedroogde gebarsten klei. De grondstof voor deze serie bestaat uit een mix van natuurlijke materialen zoals zand, grind en steen, hieraan wordt water toegevoegd en in een mal met de gewenste vorm gegoten. Nadat het object is uitgehard wordt het verder geperfectioneerd en van kleur voorzien. Deze plantenbak staat op dit moment  in de showroom van Van Groene Huize interieurbeplanting!

Direct naar de plantenbakken webshop:

Plantenbowl van gebarsten klei 50Øx38,5h


 

Van Groene Huize interieurbeplanting opent nieuwe showroom

Showroom Van Groene Huize

Medio februari opent Van Groene Huize interieurbeplanting haar deuren naar haar nieuwe showroom. De nieuwste plantenbakken, laatste designs en meest moderne plant combinaties zullen worden tentoon gesteld aan iedereen die op zoek is naar nieuwe kantoorbeplanting. Van Groene Huize is specialist op het gebied van het inrichten van een kantoor met beplanting. Of het nu een om een eenvoudige plantenbak gaat of een grote groene wand, Van Groene Huize interieurbeplanting helpt u om een juiste keuze te maken! 

Waarom een showroom voor kantoorbeplanting?

Van Groene Huize maakt een uniek ontwerp op basis van uw wensen en budget, juist hiervoor is de showroom van een toegevoegde waarde u kunt een juiste keuze maken uit de verschillende opties die voor u klaarstaan. Onze showroom valt op door de verscheidenheid aan planten en plantenbakken met unieke designs, dat in combinatie met verschillende nieuwe technieken uit de branche hierbij moet u denken aan groene wanden, unieke plantenbakken en de gekweekte vormen voor de beplanting. 

Mocht u onze showroom willen bezoeken neem dan gerust contact op met Van Groene Huize interieurbeplanting, de koffie staat al klaar!

  


 

Olijfbomen bewerken met kunst takkenOlijfboom kunst

Op donderdag en vrijdag 3 en 4 november is door Van Groene Huize interieurbeplanting verschillende Olijfbomen bewerkt met kunsttakken. Deze bomen staan in een van de locaties van verzorgingstehuis Frankenland te Schiedam. De Olijfbomen waren een aantal maanden geleden geplaatst door een andere leverancier, deze bomen hebben door omstandigheden het niet overleefd. Van Groene Huize interieurbeplanting is met de oplossing gekomen om de bomen dus danig te bewerken zodat er kunsttakken in geplaatst kunnen worden. Doordat de Olijfboom beschikt over fijne bladeren die goed na te maken zijn en de houten stam erg hard blijft, is deze boom erg geschikt om op te maken met kunsttakken. Waardoor het resultaat niet van echt te onderscheiden is. Van Groene Huize interieurbeplanting heeft eerder ervaring met het verwerken van dit soort bomen, ook bij cultureel centrum Landvast te Alblasserdam staan 3 Olijfbomen.

Verwerking van de planten

De bomen zijn eerst uit de plantenbakken gehaald waarna er zoveel mogelijk grond is verwijderd, daarna zijn de bomen terug geplaatst in de plantenbakken en aangevuld met droge hydrokorrels. Door middel van houten balken is de kluit vastgezet in de plantenbak, hierdoor staat de olijfboom stevig en zal deze niet meer omvallen. Doordat er bijna geen kluit over is en we werken met droge hydrokorrels is de kans op schimmels gering het beetje vocht wat in de boom zit zal snel verdampen. Door deze manier van verwerken is er een mooi eindresultaat bereikt en is er met zekerheid te zeggen dat de mensen in dit verzorgingstehuis nog jarenlang plezier beleven aan deze bomen.

Mocht u vragen hebben over het verwerken van olijfbomen neem dan gerust contact op met Van Groene Huize interieurbeplanting.

Dode Olijfboom Olijfboom plantenbak resultaat olijfboom


 

Plaatsen van groene wand in kantoor Den HaagPlantenwand bedrijfslogo

Op zaterdag 10 September is door Van Groene Huize interieurbeplanting een wand ingericht met 180 stuks hydrocultuur planten. Deze verticale groene tuin heeft een afmeting van 2.40m breed en 2.40m hoog en is geplaatst in het kantoor van Olsthoorn makelaars in Den-Haag. De hydrocultuur planten zijn zo geplaatst dat het logo van de Olsthoorn duidelijk zichtbaar is. Hiervoor is een ontwerp gemaakt met een beplantingsplan zodat de juiste hoeveelheid planten is besteld. Er is gebruik gemaakt van de volgende planten: Philodendron scandens, Aeschynanthus Marmoratus en Dracaena deremensis 'White Stripe'. De plantenmuur zorgt voor een natuurlijke sfeer in het kantoor. Uit onderzoek blijkt dat mensen zich prettiger voelen met 'groen' om zich heen, maar ook zal de wand omgevingsgeluiden absorberen. Deze plantenwand is extra bijzonder doordat het bedrijfslogo is uitgebeeld met de beplanting.

Onderhoud van plantenwand

Het onderhoud van deze plantenwand wordt ook uitgevoerd door Van Groene Huize interieurbeplanting, een keer in de vier weken zal de wand worden verzorgd en worden voorzien van water. De compartimenten worden een voor een gevuld, de voedingstoffen die de planten nodig hebben worden door het water gemengd. Door de speciale groeilampen (led verlichting) is het nodig de planten regelmatig te knippen. Ook om het bedrijfslogo zichtbaar te houden is snoeien noodzakelijk. 

Specificaties

 • 180 hydrocultuur planten
 • 2.40m x 2.40m
 • 36 aparte schappen
 • 9 plant portret 0.80m x 0.80m
 • +/- 108L water per onderhoudsbeurt
 • 54 stevige pluggen en schroeven
 • 2x speciale led verlichting

Mocht u vragen hebben over de plantenwand neem dan gerust contact op met Van Groene Huize interieurbeplanting.

Plaatsen van plantenwand Levering van plantenwand zijkant plantenwand Plantenmuur in kantoor